donderdag 29 maart 2012

Reorganisatie Blog

Meiden, ik heb het een en ander gereorganiseerd om het geheel wat leesbaarder en beknopter te krijgen.
  • Ik heb een label "Berichten" aangemaakt voor dit soort berichten!
  • De berichten in het label "Inhoudelijk onderzoek" heb ik allemaal op dezelfde manier ingedeeld, met bovenaan de verwijzing waar de recensie vandaan komt. En ik heb zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bullets (alleen bij de lange van Irma heb ik ervoor gekozen dit niet te doen, omdat het allemaal korte stukjes zijn).
  • Ik heb alle duplicaten uit de berichten verwijderd.
  • Verder heb ik de verwijzingen naar andere films van Marjolein alvast onder een nieuw label "Theorie-les" gezet, omdat dit niet echt recensies zijn, maar ons wellicht kunnen helpen bij het theoriegedeelte.
  • Daarnaast heb ik het plot uit Sandy d'r recensies gehaald en ook onder een apart label "Valiant" gezet, waarbij ik ook de trailer ingevoegd heb.
  • De eerste recensie die ook in dat bericht stond heb ik eruit gehaald, ten eerste omdat het waarschijnlijk vertaald was naar het Nederlands en daardoor bijna niet te lezen was en ten tweede omdat veel daarvan ook al in andere recensies stond. (Als je hem toch terug wilt Sandy, heb ik dat stuk nog wel in Word bewaard, dus laat maar even weten).
  • Als laatste (geloof ik) heb ik een label "Doel en Boodschap" aangemaakt, waarin ik het doel van de film en de boodschap geplaatst heb en onze motivatie om voor deze film te kiezen. Deze laatste moeten jullie ook maar even goed doorlezen en evt. aanpassen of toevoegen wat je wilt.
Nou dat was het volgens mij wel.
Kijk maar even wat jullie er zo van vinden. Het blijft veel info met al die recensies, maar volgens mij zijn die toch wel belangrijk.

Gr. Mariëlle

Onze motivatie voor deze film

Onze motivatie om voor de film Valiant te kiezen:
  • Om te beginnen was dit van de drie films die wij geselecteerd hadden, de enige die nog niet gekozen was door onze klasgenoten.
  • Maar wat ons vooral aantrok aan deze film, was het feit dat deze voor ons en ook voor Guido nog vrij onbekend was.
  • Ook het feit dat er een stukje geschiedenis voor komt in deze film, motiveerde ons om dit te gaan combineren met lessen op school.
  • Verder zit er een duidelijke, wel bekende maar toch belangrijke boodschap in de film.
  • Bovendien maakt het feit dat de recensies heel verdeeld zijn dit project tot een heel aantrekkelijk project.
Onze doelen voor dit weblog zijn dan ook:
  • Vakoverschreidend bezig zijn: KO i.c.m. geschiedenis
  • Een leerzame les maken voor groep 7/8
  • Eventueel aanleiding tot het maken van een dramales met als thema "emotie"

Trailer Valiant



Plot Valiant

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over een underdog, een duif met de naam Valiant. Ondanks zijn kleine gestalte wil Valiant deel uitmaken van de elite "Royal Homing Pigeon Service" de postduiven die verantwoordelijk zijn voor het leveren van top geheime boodschappen voor de geallieerden. Valiant leert: "Het is niet de grootte van uw spanwijdte, maar de grootte van uw geest die telt" en hij stelt voor Londen te mobiliseren.
Eenmaal in Londen maakt Valiant vrienden met een onverzorgde duif Bugsy genaamd. De twee gaan in dienst om te trainen met een mengelmoes van duiven genaamd "Squadron F." Door de ongelukkige omstandigheden die eskaders A en E zijn overkomen, zijn ze de laatste kans die de Allied Force's hebben.
De postduif helden moeten vechten tegen de natuur en de kwade krachten van de vijand, de valken onder leiding van generaal Von Talon, om een belangrijke boodschap op te halen van het Franse verzet en het terug te brengen naar de Britten. De onwaarschijnlijke helden komen in de problemen met de gevreesde Falcons, en vertrekken zonder hun onverschrokken leider, Wing Commander Gutsy. Valiant moet de groep leiden op hun verraderlijke missie.

maandag 26 maart 2012

Nog meer recensies

Hier nog info van een site, die vooral het Engelse karakter en de Engelse humor kan waarderen.

Op DVD.nl:
  • Een verademing om een CGI-film van Engelse makelij te aanschouwen.
  • De kwaliteit van de animatie haalt het niet bij wat een Pixar uit de renderfabriek tovert.
  • Kijkt lekker weg door het Engelse karakter, de Engelse stemmen (veel bekende acteurs), de Britse humor en de treffende muziek.
  • Er had nog wel wat meer typische Engelse humor in gemogen. Soms wat kale (typisch Engelse) indruk.
  • Toch een aantal leuke momenten en verwijzingen, waaronder naar de succesvolle serie Allo, Allo.

En op standaard.be vond ik nog het volgende:
  • De budgettaire beperkingen van zijn Britse project probeert Williams te omzeilen door de Britse toer op te gaan. Zo opent de animatiefilm met een parodie op de Engelse newsreels, die de bioscoopbezoeker tijdens de oorlog informeerden, inclusief digitaal nagemaakte krassen op het beeld.
  • Valiant speelt onomwonden in op de patriottische gevoelens van de Britten.
  • De Royal Homing Pigeon Service bestond in de oorlog echt. Die organisatie stond tijdens de Tweede Wereldoorlog onder andere in voor de communicatie met het verzet in Frankrijk.

donderdag 22 maart 2012

Verwijzingen

Hieronder zijn de verwijzingen beschreven naar andere films, geschiedenis, etc.:                       

  • Gutsy draagt een pilotenbrilPilotenbril is een term die de wereld leerde kennen kort voor de Tweede Wereldoorlog. Luitenant John MacCready klaagde na een ballonvlucht over oogklachten en dat was het startschot voor de ontwikkeling van de bril met de inmiddels bekende ‘druppelvormige’ glazen’ en het lichte frame. De pers en later Hollywood maakten van de pilotenbril een ‘hot’ mode-item dat tot op de dag van vandaag populair is en tot de verbeelding spreekt. Het grote puibliek leerde de bril pas echt kennen toen kranten in de hele wereld foto’s plaatsten van de mateloos populaire generaal Douglas MacArthur toen die landde op de Filippijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was het begin vaan een mythe. Hollywood deed de rest. In films als Top Gun en the Aviator speelde de bril een hoofdrol.  Maar ook Michael Jackson en honderden andere filmsterren en artiesten lieten zich graag fotograferen met de stoere pilotenbril – in welke vorm dan ook – op hun neus.         





 
  • James Bond: Shaken, not stirred. 
  • General Von Klaw zegt vegetarier te zijn. Hitler was dit ook.
  •  Scene uit de film waar de duiven opgeleid worden. Ze leren vliegen vanaf de stenen van Stonehenge.















  • Verwijzing naar Veldmaarschalk Montgomery ofwel Monty.
  • Verzetsmeisje heet Charles the girl als verwijzing naar Charles de Gaulles.
  • Er wordt een grapje gemaakt over le message wat wordt uitgesproken als massage (masseren). Hetzelfde grapje wordt gemaakt in de Pink Panter van Peter Sellers.
  • In de serie Alo Alo wordt de Gestapo neergezet als hinkende, lange leren jassen dragende mannen. De hulpjes van General von Klaw hinken ook. 
  • General von Klaw heeft kort blond haar zoals de Duitsers vonden dat een Arier eruit moest zien.
  • Edith Piaf wordt gedraaid, alleen heeft zij pas vele jaren na de oorlog dit lied gezongen.

zondag 18 maart 2012

Recensies van de film Valiant

Hier zijn ook van mij nog enkele gevonden recencies (en wat andere info).

Jan Pieter Ekker − 28/07/05, 00:00 in de Volkskrant:
De moedige strijd van een dappere duif Valiant..

Ook dieren kunnen worden onderscheiden als oorlogsheld. De hond Rob, die meer dan twintig parachutesprongen maakte om geheime missies uit te voeren achter de vijandelijke linies, en de hond Ricky, een expert in het ruimen van mijnen, kregen een medaille voor dappere dieren. Eind vorig jaar onthulde prinses Anne in Londen een monument voor de glimwormen die de Britse soldaten in de Eerste Wereldoorlog hielpen bij het kaartlezen.

De Britse animatiefilm Valiant is een standbeeld voor een dappere postduif, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog toont dat moed belangrijker is dan spanwijdte. Als Valiant in de tot dorpskroeg omgebouwde roeiboot een propagandafilmpje ziet (‘Vogels onder de wapenen’), vliegt hij onvervaard naar Londen om zich aan te melden bij de Koninklijke Postduifdivisie. Een brute, uit Stanley Kubricks Full Metal Jacket weggelopen drill instructor ontfermt zich over het piepkuiken en nog wat antihelden, waaronder een ongelikte vogel die het alfabet kan boeren en een bijziende, bekakte vogel.

Natuurlijk moet het zooitje ongeregeld al snel op een allesbeslissende missie. En natuurlijk slagen ze erin om uit de grijpgrage klauwen van de Duitse valken te blijven. De helden van het luchtruim bezorgen Londen cruciale informatie, waardoor Operatie Overlord van het Nauw van Calais naar de Normandische kust wordt verplaatst.

‘Van de producent van Shrek’, staat er groot op het affiche, maar dat niveau haalt Valiant bij lange na niet. De vogeltjes zijn zacht en pluizig, verder is de film niet al te gedetailleerd en wonderlijk kaal. Mensen komen er niet in voor, wel door mensenhanden op mensenformaat vervaardigde tanks, huizen, pantservoertuigen, slagschepen en vliegtuigen. Het aantal beesten is beperkt: het Franse verzet bestaat uit twee muizen met baret; de Duitse bezetters zijn drie wrede valken.

Voor het kleine grut is de film in het Nederlands nagesynchroniseerd. Daniel Boissevain gaf zijn stem aan Valiant. Beau van Erven Dorens en Bas Westerweel zijn luidruchtig aanwezig in een aantal bijrollen.

Op de site van Film 1:
Het verhaal van 'Valiant' is geïnspireerd op het feit dat Engelse postduiven tijdens Tweede Wereldoorlog duizenden levens hebben gered en dat 31 van de 53 eremedailles aan dierlijke helden naar duiven zijn gegaan.
Op: http://www.bbc.co.uk/films/ukmovies/newmovies/incinemasnow/valiant.shtml:
Over 30 pigeons received the Dickin Medal (the animal equivalent of the Victoria Cross) after delivering vital messages to the French Resistance during World War II.

Op Digg.be:
‘Valiant’, daarentegen, is veel rijker aan details, veel mooier afgewerkt. Let op een scène in een aan flarden geschoten kerk in Frankrijk: er valt rose-rood licht binnen van de hemel buiten die in brand staat door de bombardementen. We kunnen de oneffenheden in de stenen zien. Later zien we de duiven, samen met de Franse verzetsmuizen, op een tafel zitten en de groeven in het hout van dat tafelblad zijn duidelijk zichtbaar. En kijk eens naar de manier waarop het licht binnenvalt door het bladerendek van een bosje, tijdens een achtervolging naar het einde van de film toe: de zon komt in fotogenieke stralen door de begroeiing heen stralen. ‘Valiant’ ziet er van a tot z verzorgd uit, terwijl ‘Madagascar’ eerder schetsmatig, cartoonachtig was – om niet te zeggen, slordig.

Op: Wikipedia:
Valiant sets the Second World War as its backdrop, and thus the film has various factual references to World War II. McGregor himself called it "a good old-fashioned war movie."[2] The film's use of WWII imagery is apparent throughout; for instance, the villainous characters in the film hold obvious links to the Nazis, although Nazism is never specifically mentioned, nor are Nazi symbols ever overtly visually depicted - edited symbols are however discreetly inserted. For example, General Von Talon wears a large Reichsadler badge that depicts the German eagle, taken from the coat of arms of Germany. Yet this version, unlike the Hoheitszeichen (Nazi Germany's national insignia), has the eagle grasping two bones,[2] whereas the Hoheitszeichen depicts the eagle clutching a swastika. Furthermore, the film's primary antagonist, Von Talon, holds specific links to Adolf Hitler. For example, Von Talon states whilst holding Mercury as a prisoner of war that he would not eat Mercury, as he is a vegetarian, a direct reference to Adolf Hitler's vegetarianism.

Tom Jacomb, line producer for Vanguard Animation stated that the biggest difficulties whilst making the film was the detail required for the birds' feathers. He stated that "most — no, all — our problems were feathers",[5] and described them as a "misery in computer animation".[5] Director Gary Chapman insisted that each bird must look distinctive,[5] and as a result, the pigeons came in various colours, including beige, blue, yellow, red and grey. He also requested that each bird be dressed in clothing,[5] and clothing accessories appear throughout the film on characters, usually hats, belts, and military medals and, in the case of the villainous Von Talon, a black leather cape. However, before Valiant, Bugsy, Lofty Thaddeus Worthington, Tailfeather, Toughwood complete their military training, they appear entirely clothes-free, equipped with no military regalia.

The musical score was composed by George Fenton and mostly performed by the Royal Philharmonic Orchestra.[12] The orchestral music is in keeping with the military theme of the film, especially in the case of tracks such as "March of the R.H.P.S.", which was performed by The Central Band of the Royal Air Force.[12] The tracks were recorded at AIR Recording Studios and at Angel Recording Studios in London and at Right Track Studios, New York.[12] The only track not composed by Fenton, and the only track featured on the soundtrack with vocals, is "Shoo Shoo Baby", sang by R&B girl group Mis-Teeq.[12] "Shoo Shoo Baby" was originally sung by the Andrews Sisters, a popular American wartime group. Although "Shoo Shoo Baby" was the only track on the album containing lyrics, it was not the only lyrical track used in the film; "Non, je ne regrette rien" by Édith Piaf is played in one scene in the film, despite it being recorded in 1960, 16 years after 1944, when the film was set.

In New York Times by Stephen Holden:
There is no effort to resolve the incongruity of the movie's semirealistic images of guns, tanks and aircraft with the ethereal play of animated birds flitting around and comically smashing into things. When Squad F crosses the English Channel on a mission to contact the French Resistance, you may wonder why the pigeons have to be transported in cages aboard a military aircraft. Shouldn't they fly on their own steam?

For all its feathery frivolity, there is no escaping the repugnant fact that "Valiant" is a war movie for kids. To be sure, the war being waged by Valiant and his crew is the so-called "good war," and Squad F is on the side of the angels. But it's a war nonetheless. What might "Valiant" be trying to tell us by the fact that nobody in this version of World War II seems to suffer?

In: Reelviews, by James Berardinelli:
The most disappointing thing about Valiant is the pedestrian quality of the animation. Strictly speaking, it's not bad but, after the advances of films like Finding Nemo and The Incredibles, this film takes a giant step backwards. At times, it has a rough, unfinished look. Facial expressions are less flexible than in many other digitally animated films. Backgrounds frequently lack detail. I don't know how long it took to make Valiant; however, judging purely by the evidence on the screen, it seems to have been put together quickly and cheaply. This is not a strong argument for first-time director Gary Chapman being granted another shot.

Recenties gevonden door Sandy

Ik heb een aantal recensies opgezocht. (Alle recensies zijn vertaald naar het Nederlands of waren al in het Nederlands.)

Recensie van Henny Wouters van de site:
  • Meest uitgesproken karakter van peloton F is Bugsy, een ongewassen en wereldwijze scharrelaar die per ongeluk in het team belandt. De andere leden steken nogal bleekjes bij hem af, waarbij vooral de broers Hoogvlieger en Laagvlieger totaal niet uit de verf komen.

  • Gelukkig wordt dat gebrek aan persoonlijkheid ruimschoots goedgemaakt door de Franse en Duitse personages. De verschrikkelijke generaal Von Klauw die met een fraai Duits accent de zwarte valken aanvoert, maar vooral het onweerstaanbaar charmante muisje Charles De Girl, boodschapster van het Frans verzet en in haar eentje dapperder dan alle duiven bij elkaar. Het is jammer dat Charles maar zo’n klein rolletje heeft, vooral ook omdat de expressieve mogelijkheden van de muisjes erg groot blijken. 

  • De humor in ‘Valiant’ is een combinatie van slapstick en wat meer volwassen grappen, zodat de film aantrekkelijk is voor jong en oud. Lang niet zo scherp als ‘Shrek’ (2001) of zelfs ‘Madagscar’ (2005), maar bij vlagen best geestig.
  • Pluspunt: het bijzonder spannende plot: De missie die Valiant en zijn vrienden hebben te volbrengen, voert hen langs gevaarlijke plekken waar de valken steeds weer op de loer liggen.
  • Het historische decor waartegen de gebeurtenissen zich afspelen werkt goed mee om die spanning te verhogen en ook de opbeurende deuntjes uit de oorlogsjaren blijken een schot in de roos.
  • Concluderend: ‘Valiant’ is een leuke, spannende, maar niet echt bijzondere animatiefilm geworden. Tot in de puntjes verzorgd en de animaties zien er allemaal prachtig uit, zodat we in de toekomst nog wel wat kunnen verwachten van de Britten.
Negatieve recensie van de site: http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=5454
  • Een vleesgeworden slavenmoraal waar Friedrich Nietzsche zo fel tegen ageerde. 
  • De setting is misschien net iets te grimmig en bedreigend voor de allerkleinsten. Voor de iets ouderen is Valiant echter weer te tam en voorspelbaar. Waarom zou je bovendien naar een middelmatig geanimeerde Valiant kijken als je The Incredibles, Finding Nemo en Monsters Inc. hebt?
  • Het oervervelende, voorspelbare en erg brave plot: een klein, onbenullig kind blijkt een held in de dop. Geheel tegen de verwachting van alle bijfiguren in – maar niet tegen die van ons – verandert het lelijke, kleine eendje in de redder van de klas/het voetbalteam/de wereld. In Valiant een variatie op dit eeuwenoude moraalsprookje: het is dit keer geen kind dat een held blijkt, maar een duf duifje, Valiant.
  • Filmmakers onderschatten kinderen. In feite vertelt bijna elke kinderfilm hetzelfde verhaal, zij het verpakt in een ander jasje. Valiant is hierop geen uitzondering. Maar onthoud dit: kinderen zijn klein, kinderen zijn niet dom. Originaliteit wordt óók door kinderen gewaardeerd. Maar blijkbaar durfden de makers met Valiant geen risico te nemen, en kozen ze voor het bekende verhaaltje, met een opdringerige moraal (stompzinnige mooi-weer-speel-propaganda), het geijkte liefje en de gouwe ouwe stereotiepe bijfiguren – karakters zo uitgekauwd, dat ze niet eens meer plat te noemen zijn. Ze zijn beyond plat; ze zijn haast onzichtbaar, afwezig. Het ene oog in, het andere weer uit. 


  • Visueel: De animatie is vlak en karig, de oceaan niet meer dan een suf poeltje, troebel en statisch. En ook de duiven zelf komen niet echt van de grond.

zaterdag 17 maart 2012

Aantal recensies

Ik heb een aantal recensies opgezocht. Ik zet ze hieronder. In de film worden, volgens de recensies, veel "volwassen" grapjes gemaakt over o.a. Hitler. Misschien kunnen we uitvinden welke dit zijn en deze afbeelding hiervan zetten naast de "echte" afbeelding ... Onderaan zie je een nominatie voor een award.
De recensies heb ik met bullets weergegeven:

Augustus 2005:
  • "a good time for kids"
  • geen zware of grimmige film, ondanks WOII onderwerp
  • De vijand ziet er slecht en angstaanjagend uit
  • Geen slechte en geen goed film
  • Dergelijke films (alle leeftijden) zouden meer gemaakt moeten worden. Als ouder is het fijn om met de kinderen samen naar de film te kunnen
  • Fijne film omdat er geen sex, vloeken, geen bloed maar een film om in je hart te sluiten.
  • Jammer dat films als Valiant meer uitzondering zijn dan regel.
Volgende recensie:
  • Een verfrissende film
  • niet te lang
  • Goed idee om het verhaal op te zetten rondom de Homing Pigeons die gebruikt werden in WO II
  • Goede karakter met goede voiceovers
  • Een aantal heerlijke schatermomenten voor de ouders
  • Niet echt de emotionele inhoud zoals "Finding Nemo"
  • 11 jaar oude dochter zei: niet te eng voor mijn jonge broertje en niet te kinderachtig voor mij
Juni 2005:
  • Beetje slome start maar een leuke "feel good" film
  • Disney heeft zijn handen vol aan deze film: aan britse animatie voiceover film over de tweede wereldoorlog met dood, verwoesting en groffe grapjes.
  • In een korte 75 minuten krijgen we hatelijke Nazi haviken, een "do or die" missie, een tranendal bij het afscheid van moeder, Edith Piaff, franse verzet, zoete britten, heroische opoffering enzovoort.
  • Geweldige voiceovers: heerlijk om naar te luisteren
  • Echte Britse humor, compleet anders dan de humor in Amerikaanse films.
  • Technisch gezien is dit een mirakel met onderdelen zo goed, dat Disney zich zou moeten schamen, en Pixar en Dreamworks harder zullen moeten gaan werken.
  • Probleem is dat de film wat traag is.
  • Dit kan ervoor zorgen dat het amerikaanse publiek, die gewend is aan grotere stappen, de film minder goed vindt.
  • Echter, als de duiven richting Frankrijk gaan, volgt er achtervolging achter achtervolging.
  • De film lijkt op Chicken Run, maar de humor is anders en Mel Gibson is er niet om de film richting Amerikaanse nonsens te dirigeren.
  • Chicken run is waarschijnlijk beter.
  • Aan te bevelen als je van Britse humor houdt.
18 december 2005:

  • Beter dan verwacht.
  • De recensies zijn verschrikkelijk maar dit is een grote fout.
  • Een film geschikt voor kinderen, maar wel met twee keer zoveel grapjes voor volwassenen.
  • Ik vond het leuker dan mijn jonge broertjes van 12 en 6.
  • De film heeft een aantal hilarische grapjes over Hitler en D-Day waar ik normaal onmogelijk om kan lachen.
  • De screenplay heeft een aantal goede dialogen en maakt alle goede grappen.
  • De stemmen zijn geweldig.
  • Goed geregisseerd en perfect geanimeerd.

Year
Result
Award
Category/Recipient(s)
Nominated
Young Artist Award
Best Family Feature Film - Animation


donderdag 15 maart 2012

Doel van de film Valiant

Het doel van de film:
  • Het onder de aandacht brengen van de Royal Homing Pigeon Service. Deze organisatie bestond in de oorlog echt en stond tijdens de Tweede Wereldoorlog onder andere in voor de communicatie met het verzet in Frankrijk.
De boodschap van de film:
  • Dat je als je iets heel graag wilt, je er gewoon voor moet gaan. Het maakt niet uit of je nou klein bent of anders bent, als je er maar voor de volle 100% voor gaat, dan kan je alles bereiken wat je maar wilt.

Uitwerking Marjolein vijf films

Via deze link kan je de inventarisatie lezen van de vijf films die ik uitgekozen had.
Dit zijn: Rapunzel, Vaillant, Robots, Suske en Wiske & De Texas Rakkers en Madagascar.

Uitwerking Mariëlle vijf films

Via deze link kan je de inventarisatie lezen van de vijf films die ik uitgekozen had.
Dit zijn: De Smurfen, Polar Express, Ratatouille, Ice Age 2: The Meltdown en Bolt.

Uitwerking Sandy vijf films

Bij deze de vijf films van mijn keuze. De films die ik heb uitgewerkt zijn: Monster house, Haai Baai, Horton hears a Who, Garfield 2 en Rio.

Monster house
Regisseur: Gil Kenan
Schrijvers/scenario: Dan Hamon, Rob Schrab en Pamela Pettler
Uitgekomen in Nederland: 17 augustus 2006

Plot: In de buitenwijk waar de twee vrienden DJ en Chowder wonen, staat een groot, griezelig, vervallen huis. niemand weet wat zich binnen afspeelt en er wordt gefluisterd dat het er spookt. DJ en Chowder zetten al hun angsten opzij en gaan op onderzoek uit. Maar de moed zakt ze al snel in de schoenen, wanneer het huis letterlijk blijkt te leven. Iedereen die in de buurt komt wordt aangevallen en buiten de deur gehouden. Bijgestaan door de stoere Jenny, beleven de vrienden een angstig en grappig avontuur.


Haai Baai
Regisseur: John Fox en Howard E. Baker
Schrijvers/scenario: Scott Clevenger, Chris Denk, Anurag Metha en Timothy Wayne Peternel
Uitgekomen in Nederland: November 2007

Plot: De doodgewone vis Pi komt terecht in het exotische rif om bij zijn tante te gaan wonen. Daar ontmoet hij de prachtige Cordilia, waar hij meteen als een blok voor valt. Maar Troy, de gemeenste haai in de oceaan, domineert het rif. En om het nog erger te maken, heeft hij ook nog zijn oog laten vallen op Cordilia. Pi moet samen met zijn nieuwe vrienden proberen om Troy te slim af te zijn en tegelijkertijd het hart van Cordilia te winnen.


Horton hears a Who
Regisseur: Jimmy Hayward en Steve Martino
Scenario: naar aanleiding van het boek van Theodor Seuss Geisel (1954)
Uitgekomen in Nederland: 19 maart 2008

Plot: Horton is het verhaal over een fantasierijk olifantje dat in de bijzondere jungle van Nool woont. Op een dag hoort hij een noodkreet van een klein stofdeeltje dat door de lucht rondvliegt. Horton vermoedt dat er leven is op het stofdeeltje en hij is vastberaden om de ze wereld te helpen, ondanks dat zijn omgeving denkt dat hij gek is geworden.


Garfield 2
Regisseur: Tim Hill
Scenario: Joel Cohen en Alec Sokolow (gebaseerd op de strip van Jim Davis)
Uitgekomen in Nederland: 9 augustus 2006

Plot: Garfield vertrekt met Jon en Odie naar Londen. Hier loopt hij zijn dubbelganger Prince tegen het lijf, een kat met blauw bloed in de aderen en eigenaar van een reusachtig landgoed. De twee worden per ongeluk verwisseld en Garfield geniet van zijn nieuwe luie leventje als rijkeluiskat! Er is alleen een probleem: de snode Lord Dargis wil van Garfield af.


Rio
Regisseur: Carlos Saldanha
Scenario: Carlos Saldanha
Uitgekomen in Nederland: 20 april 2011 (DVD: 16 augustus 2011)

Plot: een animatiefilm over een papegaai Blu in het zonovergoten Rio de Janeiro. Blu is een tamme Macaw papegaai die nog nooit geleerd heeft om te vliegen. Hij woont samen met zijn baasje, Linda, in het koude Minnesota, waar hij geniet van zijn comfortabele leventje. Hij is tenslotte de laatste van zijn soort, althans… dat denkt hij. In het exotische Rio woont Jewel, zijn vrouwelijke tegenpool. Samen met Linda besluit hij zijn vleugels te spreiden en af te reizen naar de andere kant van de wereld om haar te ontmoeten. Met Jewel en zijn nieuwe bijdehante stadsvriendjes beleeft hij het grootste avontuur van zijn leven.

zondag 11 maart 2012

Uitwerking Irma vijf films

Ik heb de vijf films van mijn keuze uitgewerkt.
Klik op deze link de uitwerking van Bee Movie, Rango, The Incredibles, Toy Story 3 en Despereaux te bekijken.

Mijn keuze voor 5 films

Ik heb bij de Oscar nominaties en uitreikingen gekeken en Toy Story 3 heeft in 2011 een Oscar gewonnen. Ik zil graag Rango, Toy Story 3, Despereaux, Bee Movie en The Incredibles verder uitwerken, als jullie dat goed vinden.

Brainstormsessie

Hier is een schema met alle films die we tijdens het brainstormen konden bedenken.

Inventarisatie 3D-animatiefilms

Shrek - Happy Feet - Kung Fu Panda - Despereaux de dappere muis - The Incredibles - Bolt - Bee movie - Toy Story 3 - Baas in eigen bos - Ice age - Flushed away - Rio - Wall-E - Robots - Up - Rango - Coraline - Barbie - Ratatouille - Brother Bear - Stuart Little - Cars 2 - Haai baai - Piratenplaneet - Monster house - Back to Gaya - Polar express - Horton hears a Who - Madagascar - Everyone’s hero - Alvin and the chipmunks - Over the edge - De Smurfen in New York - Vaillant - Repelsteeltje

Opening van ons blog

Hallo meiden,

Ons blog is geopend, dus we kunnen onze eerste berichten gaan plaatsen, te beginnen met de inventarisatie van de 3D animatiefilms.